Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Ι ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ: ο γιατρος της ομαδας

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ:βελτιωνουν την κινητικοτητα του ασθενους,αυξανουν τη δυναμη και την αντοχη του,τον επανεκπαιδευουν στην βαδιση και αντιμετωπίζουν τον πονο με διαφορα μεσα(ηλεκτρικα ρευμτα,υπερηχος,μαγνητικα κυματα κ.α.)και με τα χερια τους.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ:βελιώνουν την λειτουργικότητα και τις λεπτες κινησεις των χεριωντου ασθενους,τον εκπαιδευουν στις μεταφορες και στην αυτοεξυπηρετηση

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ:συμμετεχουν στην βελτιωση της κινητικοτητας και της δυναμης και στην ανακουφιση απο τον πονοιδιαιτερα με θεραπειες μεσα σε πισίνα .

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ:εκπαιδευει στην ομιλία,στην κατανόηση και στην λειτουργια της κατάποσης

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ:βοηθαει με την συζητηση τον ασθενη να δεχτει αυτο που του ετυχε και να βρει τη δυναμη να το αντιμετωπισει.Τον ενθαρρυνει να συμμετεχει με ορεξη και ελπιδα στις θεραπειες για να επιτευχθει το καλυτερο δυνατο.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ:ειναι οι πρωτοι που αντιμετωπιζουν τα καθημερινα προβληματα του καθε ασθενους.Συμμετεχουν επισης στην περιποιηση των ελκων κατακλισεος(σημαντικη και συχνοτατη επιπλοκη της μακροχρονιας παραμονης στο κρεβατι)στην επανεκπαιδευση της ουρησης και της αφοδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: