Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Το νεο μοντέλο της Ιατρικης επιστημης

Σήμερα έχει γινει πλεον φανερή η αλληλεπιδραση των οργανικων συστηματων μεταξυ τους,συμπεριλαμβανόμενου και του νοητικου και ψυχολογικου πεδιου.
Επιπλέον η ραγδαια εξελιξη των βιολογικων,βιοχημικων και τεχνολογικων/μηχανολογικων ανακαλυψεων εχει επιβαλλει την την υπερειδικευση καθε γιατρου.
Ο γιατρος πια ως μοναδα δεν μπορει να ειναι ο παντογνωστης που θα αντιμετωπιζει ολα τα θεματα.
Ειναι πια απαραιτητη η συνεργασία των ιατρικων ειδικοτητων ωστε να απολαμβανει ο ασθενης την καλυτερη δυνατη αντιμετωπιση του εκαστοτε προβληματος υγείας του.
Αλλωστε η ιατρικη δεν ειναι στειρες γνωσεις, αλλα ενας καλος γιατρος εκτος απο ευρυμαθεια χαρακτηριζεται και απο ενστικτο.
Το ενστικτο εκτος απο ορμεμφυτο ιδιον του ανθρωπου μπορει να καλλιεργηθει μεσα απο την εμπειρια.
Η ανταλλαγη αποψεων και η ομαδικη επιλυση των προβληματων ειναι η σωστοτερη μεθοδος για καλυτερη υγεια.
Επιπλεον,και διαφοροι θεραπευτες ποικιλλων εξειδικευσεων,οπως και συνεργατες συναφων με ιατρικα θεματα επιστημονικων πεδιων ειναι απολυτως απαραιτητοι για το βελτιστο αποτελεσμα.
Σήμερα σε ολα τα νοσοκομεια εχει ξεκινησει σιγα σιγα να πραγματοποιειται αυτη η ομαδικη αντιμετωπιση των ζητηματων υγειας καθε ασθενους

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
KitsosMitsos είπε...

Σωστό αυτό, αλλά πώς θα γίνει εφαρμόσιμο από τη στιγμή που ούτε καν στα νοσοκομεία δεν εφαρμόζεται σωστά η διασυνδετική;

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

τα νοσοκομεια υπολλειπονται σε λειτουργια εξ'αιτιας του ελαττωμενου ιατρικου και παραιτραικου προσωπικου λογω ανεπαρκων κονδυλιων.
Μεσα στα περιορισμενα πλαισια χρονου,λογω φορτου εργασιας, υπαρχει καποια συνενοηση μεταξυ των διαφορων ειδικοτητων και διαφορων νοσοκομειων.
Ολοι περιμενουμε καθε αυριο να ειναι και καλυτερο.