Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Νόσος του PARKINSON-αίτια δυσχέρειας

1.Ακόμα και ηοι ελαφρως επηρεασμένοι ασθενειςχρειάζονται αυξημένη προσπάθεια για να επιτελέσουν τις φυσικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση στη δουλεια και εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων αναψυχής.

2.Η ευχέρεια στις λεπτες κινήσεις είναι μειωμένη επίσης επηρεάζοντας τις δραστηριοτητες της καθημερινης ζωης(πλυσιμο-ντυσιμο-φαγητο) .

3.Η κοινωνικη απομόνωση λογω της αλλαγης της εμφανισης και των δυσχερειων είναι συχνή

4. Δυσχερεια βαδισης παρουσιαζεται παντα με την προοδο της νοσου.
Αυξημένη καμψη αυχένα,κορμου,ισχιων καθως και αδυναμια εξισορροπιστικων κινήσεων οδηγουν σε διαταραχες της ισορροπιας και αυξημένο κινδυνο πτωσεων.
Η δυσκαμψια των μυων των ακρων που βρισκονται κοντα στον κορμο μειωνει τη συστροφικη ικανότητα του κορμου και την αιωρηση των χεριων κατα τη βαδιση.
Τα ατομα τεινουν να κανουν βηματα παραπατωντας εαν τα σπρωξουμε ελαφρα .
Ο κινδυνος πτωσεων αυξανεται απο την ταση που εχουν τα ποδια να "παγωνουν"ξαφνικα οταν πρεπει να εκτελεσουν πρεπει να εκτελεσουν ενα πολυσυνθετο εργο.
Ο συνήθης τρόπος να ξαναρχισει να κινειται ο ασθενης ειναι να του βαλεις ενα χαμηλο εμπόδιο μπροστα του το οποιο θα πρεπει να υπερσκελισει
Η προσπαθεια να αυξηθει η ταχυτητα βαδισης οδηγει σε γρηγορα μικρα βηματα.

2 σχόλια:

bidibis είπε...

Στην περίπτωση του Μοχάμεντ Άλι οι δυνατές γροθιές που δέχθηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της καριέρας του μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην εμφάνιση της νόσου ή η νόσος είναι εντελώς ανεπηρέαστη από τέτοιου είδους εξωγενής παράγοντες;

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

.Η περίπτωση του Μοχαμεντ Αλι ανηκει στον παρκινσονισμο των πυγμαχων-απο πολλαπλα τραυματα στο κεφαλι που αναφερω στις καταστασεις που προσομοιαζουν στην κλασσικη νοσο του parkinson