Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΥΗΚΕ ΤΟ 16Ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

στη Brugges του Βελγίου.

Πρόκεςιται για μια πόλη ξακουστή για τη διατήρηση παραδοσιακης αρχιτεκτονικης και στυλ και την φυσικη της ομορφια.
Σιγουρα ηταν όμορφη,ομως θεωρω οτι πολλες γαλλικές πολεις είναι ομορφότερες με εξισου διατηρημενο το παραδοσιακο στυλ.
Υπάρχουν και ενδιαφερουσες εκκλησίες σε μια απο τις οποις ,τη Notre dame (δεν πηγα)υπαρχουν σταγόνες αίματος του Ιησου Χριστου.
Τους βελγους που διακρίνονται σε φλαμανδους και γαλλοφωνους και ειναι σε μονομη διαμαχη μεταξυ τους, λενε οτι τους ενωνουν 3 πραγματα και αποτελουν ενιαιο εθνος: η πολιτικη,το ποδοσφαιρο και η μπυρα.

Το συνεδριο ηταν αρκετα ενδιαφέρον με παγκοσμια συμμετοχη.Υπηρχαν αρκετοι κινεζοι και παρουσίασαν την αποψη οτι θα επρεπε να ακολουθουμε μια μιξη της δυτικης και
κινεζικης ιατρικης ,κατι το οποιο με βρισκει συμφωνη.
Γενικως θεωρω φρονιμο να χρησιμοποιουμε ή να επιτρεπουμε να χρησιμοποιηθει στον ασθενη μας οποιαδηποτε μορφη θεραπειας(κλασσικης και εναλλακτικης )μπορει να προσφερει ανακουφιση συμπτωματων αν οχι βελτίωση της εκαστοτε νοσου αρκει να μην αλληλοσυγκρουονται οι μεθοδοι και οι επιπτωσεις τους μεταξυ τους.

Υπηρχαν και αρκετοι αμερικανοι,ομως οι 2 ομιλίες που ακουσα εγω ηταν περισσότερο επιδημιολογικες και δεν ειχαν να αναδειξουν καποια νεα γνωση.
Μιλησαν και τουρκοι και ενας ισραηλίτης.
Απο κει και περα υπηρχαν αντιπροσωποι ολων των ευρωπαικων χωρων,απο ρωσσους ,ρουμανους,σερβους,σκανδιναβους, ελβετους,γαλλους εως πορτογαλουςισπανους,ιταλους.

Τωρα ετοιμαζομαστε για το 2012 που θα γινει στη Θεσσαλονικη,στην Ελλάδα!

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Για το συνέδριο δεν ξέρω (ακούγεται ενδιαφέρον για τους ειδικούς) η πόλη όμως είναι πανέμορφη!
Την καλησπέρα μου.

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το 2012 η φυσιατρική θα έχει βρει το δρόμο της και στην ελλάδα και θα εχει απεξαρτηθεί από τις παιδικές αρρώστειες που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία που δεν μόνο κέντρα αποκατάστασης...