Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

"Αφου οι σκέψεις είναι ενέργεια που στέλνουμε στο σύμπαν,εχουμε δυνατότητα να αλλάξουμε οτι συμβαίνει στον κόσμο.Φυσικά ,αυτη δεν ειναι μια καινουργια θεωρία.Οι ανθρωποι πιστευουν στη δύναμη της προσευχης απο αρχαιοτάτων χρόνων,και οι προσευχες ειναι σκέψεις.
Βρειτε λιγο χρονο να μεινετε ακινητοι,αφηστε τον εαυτο σας να νιωσει ποσο δυνατη μπορει να ειναι μια λεξη.
ΕΙΡΗΝΗ
Αφήστε τον εαυτο σας να νιώσει την επίδραση της μοναδικής αυτης λέξης
ΕΙΡΗΝΗ
Τώρα φανταστείτε χιλιάδες ανθρώπους να διαβάζουν αυτήν τη μια λέξη και τη διάρκεια που μπορει να έχει η επίδραση της σε καθέναν απ'αυτους καθως και σε όσους εκείνοι πλησιάζουν.
Στο βιβλίο του the hundredth monkey o Kεν Kεις γραφει για ους επιστήμονες που για τριάντα χρόνια μελετούσαν πιθήκους στο φυσικό τους περιβάλλον.Το 1952 τάιζαν πιθήκους γλυκοπατάτες που πετούσαν στην άμμο.Οι γλυκοπατάτες άρεσαν στους πιθήκους ενω η άμμος τους ήταν δυσσάρεστη.Μια μέρα ένα πίθηκος 18 μηνών ,με το όνομα Ιμο επλυνε ις γλυκοπατατες σ'ενα κοντινό ρυάκι.Εμαθε το κόλπο και στη μητέρα και στους φιλους του που με τη σειρα τους έμαθαν το κολπο στις δικες τους μητέρες.Η ιστορία λεει οτι ανάμεσα στο 1952 και το 1958 99 πιθηκοι έμαθαν να πλένουν τις γλυκοπατάτες τους.Κάππια μέρα κι ο 100ος πίθηκος εμθε να πλένει τις γλυκοπατάτες.Ξαφνικά ολοι σχεδον οι πίθηκοι εμαθαν να πλένουν τις γλυκοπατατες προν τις φανε.Η πρόσθετη ενέργεια του εκατοστου πιθήκου σηματοδότησε με κάποιο τρόπο μια ριζική αλλαγη συμπεριφορας.
Αυτο ,όμως,που κατέπληξε ακόμα περισσότερο τους επιστήμονες ηταν οτι το πλυσιμο των γλυκοπατατων περασε τη θάλασσα ,αφου αγελες πιθηκων που ζουσανσε αλλα νησια αρχισανκι εκεινοι να πλένουν τις γλυκοπατατες τους.
Αυτο το φαινόμενο ονομάζεται συνείδηση της μαζας"

"Αλλάξτε τα όλα σε 21 μερες" Ruth Fishel ,MD

Πιστευω στη δύναμη της σκέψης γιατι ξέρω πως και σε οργανικο επίπεδο για να επιτελεσει το σωμα μας καποιο εργο σχηματίζεται σαν ιδεα στον εγκεφαλο πρωτα.
Πιστευω στη δύναμη της αγάπης για καθε ανθρωπο,για καθε ζωντανο πλασμα.
Πιστευω βαθια στην αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.
Εχω δει και βλέπω να συμβαινουν συνεχεια θαυματα στη ζωή μου.
Τα θαυματα,αλλωστε συμβαινουν σε οποιον τα περιμένει.

Ας λεμε κι ας γραφουμε καθε μερα οτι υπάρχει ειρηνη και αγάπη στον κόσμο.
Θα μας στερήσει μονο 1 λεπτό.

Θα μας χαρισει ειρήνη με τον εαυτο μας,αγαπη με τους γυρω μας και τελικα αν καταφερουμε να ξεπεράσουμε τον"κρισιμο αριθμο" και να επηρεάσουμε την συνείδηση της μαζας θα αναστραφει η καθοδικη πορεια της ανθρωπότητας απο τους πολέμους,τη βια και τη δυστυχία στην ηρεμία,την αγαπη,τη συνύπαρξη και τη χαρά.

4 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Σε ένα σημείο θα συμφωνήσω απόλυτα - όχι ότι στα άλλα διαφωνώ, απλώς αυτό προεξέχει.
Ότι τη διαφορά μπορούμε να την κάνουμε εμείς και μόνο εμείς...
Καλημέρα.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

γλυκε μου φιλε καλημέρα.
Μπορουμε να κανουμε τη διαφορα αν δρουμε με γνόμωνα το καλό και το δίκαιο.
Σε φιλω.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλή είναι η θετική σκέψη, δε λέω, αλλά μόνο σαν προϋπόθεση της κοινωνικοπολιτικής δράσης που είναι η μόνη που μπορεί να αλλάξει μια κοινωνία...

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Για να αλλάξει αυτός ο κόσμος,
θα χρειαστούμε εκατομμύρια ευτυχίες που δυστυχώς εγω τουλάχιστον δεν τις βλέπω πουθενά!