Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ!!

Μια ιδιάζουσα διάγνωση ευδοκιμεί στις ανεπτυγμένες χώρες απο τα τέλη της πρωτης χιλιετίας ή τουλάχιστον τότε απέκτησε οντότητα. .Πρόκειται για άντρες που παρουσιάζουν συμπτώματα οσφυοισχιαλγίας (μουδιάσματα και πόνος στη μεση στο πόδι απο το γλουτο μεχρι διαφορα επίπεδα του σκέλους εως και είτε το μεγάλο είτε το μικρό δάχτυλο του οέλματος.
Η νευροπάθεια αυτη του ισχιακου νευρου και ριζών των κατώτερων οσφυικων νευρων αποδόθηκε στην πίεση που ασκείταια) στον μείζονα γλουτιαίο μυ και τις κατώτερες μοίρες των ραχιαίων μυώνων οπως καιβ) στις ριζες κατα την εξοδο τους απο τη σπονδυλική στήλη καθώς και στις συνεχειες τους(πχ ισχιακο νευρο) απο το βαρος του πορτοφολιου στην κωλότσεπη ιδιαίτερα όταν ο ανθρωπος καθεται για παράδειγμα στο αυτοκινητο ή στην καρεκλα εργασίας.
Η αντιμετώπιση είναι προφανώς1) η τοποθέτηση του πορτοφολιου σε αλλη θεση(ας πουμε σε αντρικό τσαντακι ή τσαντα) και 2)η ανακούφιση με μία ή περισσότερες συνεδρίες φυσικοθεραπειας ανάλογα με το ποσο εχει προχωρησει η βλάβη ,3) η εκμάθηση διατασεων των μυων της μεσης οπως επίσης και 4)της σωστης στασης του σώματος στις διάφορες θέσεις.
Η σωστη στάση του σώματος ςίναι μείζονος σημασίας για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση μυοσκελετικών πόνων.

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Κάτι για το κινητό στην τσέπη υπάρχει;
Ευχαριστούμε πάντως για την ενημέρωση, ελικιρινά.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

χαχαχα!εαν είναι βαρύ το κινητό ισχύουν τα ίδια,παρότι εαν καθόμαστε με το κινιτό στην κωλότσεπη κινδυνεύει και το ίδιο να σπάσει.