Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Η τελευταία γενιά πελματογράφων δίνει σημασία στην καλή μορφή και των τριών πελματιαίων τόξων έναντι του ενός που υπολόγιζαν οι πελματογράφοι μέχρι σήμερα.
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πλέον σωστή στάση του πέλματος και κατά συνέπεια του σώματος.

Ασφαλώς, για την κατασκευή του πέλματος συνυπολογίζονται και το βάρος η ηλικία του ασθενούς,το φύλο και ο τρόπος ζωής του καθώς και συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.
Ασφαλώς υπάρχουν διαφορετικά πέλματα για άντρες, για γυναίκες,και για γυναίκες που φορούν τακούνια,για αθλητές,για διαβητικούς κ.λ.π.

Ο γιατρός που θα κάνει το πελματογράφημα πρέπει να έχει γνώσεις παθολογίας και ορθοπεδικής και νευρολογίας και ικανότητας εκτίμησης της στάσης της κίνησης και της λειτουργικότητας του σώματος.Ενας Φυσίατρος είναι γιατρός που στις σπουδές του (6 χρονια στην Ιατρική σχολή και 5 χρονια ειδικότητα (παθολογία ορθοπεδικη νευρολογία φυσιατρική)αποκτά τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για την τέλεση του πελματογραφήματος.

Στο Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ όπου εργάζομαι ως διευθύντρια τιυ τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης αποκτήσαμε τώρα τον πελματογράφο καινουργιας γενιας που αξιολογεί και τα 3 πελματιαία τόξα και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί θα μπορέσω να προσφερω μεγαλύτερη βοήθεια στους ανθρώπους που ζητάνε τη βοήθεια μου για διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα ορθοπεδικής ή νευρολογικής φύσης.

6 σχόλια:

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

πόσο θα κοστίζει αλήθεια ενα τέτοιο πελματογράφημα, πoυ σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να κάνουν ώστε να βελτιώσουν την κατάστασή τους;

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

ακόμα το νοσοκομείο δεν το έχει κοστολογίσει,αναμένεται σύντομα.
Ο ασθενής θα πληρώνει και θα παίρνει απο το ταμείο του όσα αυτο δικαιολογει για την εξεταση Π.Χ.απο 42,71 ευρω το ΙΚΑ εως 123,20 το ΤΣΜΕΔΕ,ΗΣΑΠ,ΤΥΔΚΥ,τράπεζες,ιδ.ασφάλειες κ.α.

KitsosMitsos είπε...

Είναι σημαντικό ο θεραπευτής να έχει τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια του.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Το πελματογράφημα στο Ντυνάν κοσστίζει 123,20 ευρω και ο ασθενής θα πληρώνει και με την απόδειξη θα παίρνει απο το ταμείο του οποιο ποσό δικαιολογεί και αρκετά ταμεία δικαιολογούν ολόκληροο το ποσό.

Ανώνυμος είπε...

στο νοσοκομειο σας κατασκευαζονται και ορθωτικα πελματα?

θοδωρος

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

όχι,τα πέλματα παραγγέλνονται απο την Αμερική.Επιλέγω βλέποντας το πελματογράφημα και αξιολογώντας τον ασθενή ποιό πέλμα προτείνω .