Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟΥ.

Συνήθως σε έναν γιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης έρχονται περιστατικά με μυοσκελετικά προβλήματα από ορθοπαιδικές ή ρευματολογικές νόσους και δυσκολίες στην κινηση και αυτοεξυπηρέτηση συνεπεία νευρολογικών νόσων.
Έρχονται α) γιατί τους παραπέμπει ο ορθοπαιδικός,νευροχειρουργός, ο νευρολόγος ή γιατρός άλλης ειδικότητας για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα η φαρμακευτική θεραπεία που αυτός δίνει ή το χειρουργείο που διεξήγαγε.Αυτό γίνεται με διοργάνωση και παρακολούθηση από το φυσίατρο ενός ιατρικού προγράμματος αποκατάστασης και την διεξαγωγή του από τους θεραπευτές/ψυχολόγο/κοινωνικό λειτουργό της ομάδας αποκατάστασης.Το πρόγραμμα μπορεί να είναι πλήρες με φυσικοθεραπεία,υδροθεραπεία,εργοθεραπεία,λογοθεραπεία και συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και βοήθειας αναδιοργάνωσης της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής του οταν χρειάζεται σε ασθενή που νοσηλεύεται στο κέντρο αποκατάστασης.Ή μπορεί να πρόκειται απλώς για πρόγραμμα φυσικοθεραπείας με κάποιο φυσικοθεραπευτή και συναντήσεις εκτίμησης και συζήτησης με το φυσίατρο για την παροχή οδηγιών, ανάλογα με την περίπτωση, σε ασθενή εξωτερικό .Αλλά β)και ασθενείς απο μόνοι τους προσέρχονται στο φυσίατρο με διάφορα προβλήματα κινητικά/λειτουργικά ή άλγη συνήθως μυοσκελετικά.

Ξεκίνησα αυτό το μπλογκ για να μεταδώσω στον κόσμο το δεδομένο οτι κάθε πρόβλημα (υγείας εν προκειμένω ,αλλά και γενικότερα σύμφωνα με την προσωπική μου αντίληψη) έχει τη λύση του. Ανάρτησα κάποια ποστ όπου μίλησα για νόσους και καταστάσεις .
Σήμερα θα ήθελα να ζητήσω απο εσας να μου θέσετε ερωτήσεις για οποιο θέμα υγείας σας προβληματίζει.Για ότι δεν γνωρίζω και δεν αφορά την ειδικότητά μου θα σας κατευθύνω πού θα ήταν καλό να απευθυνθείτε και για ότι αφορά την ειδικότητά μου θα σας δώσω γραπτά την καλύτερη βοήθεια που μπορώ χωρίς να εξετάσω τον ασθενή .
Αν το χρειαστείτε μετά από καιρό και έχω γράψει καινούργια ποστ μη διστάσετε να μου γράφετε στο τρέχον ποστ ακόμα κι αν έχει θέμα άσχετο με την ερώτησή σας.

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Ευχαριστούμε για τις ενημερώσεις, πραγματικά!