Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ.

Η άποψη φιλοσόφων,αλλά και πολλών ανθρώπων,είτε άθεων,είτε και χριστιανών ή πιστών άλλων θρησκειών είναι πως τα θαύματα έτσι όπως περιγράφονται στην Παλαια και στην Καινή Διαθήκη ή και σε άλλα θρησκευτικά συγγράματα είναι μυθοπλασίες που θέλουν να μεταφέρουν κάποιο δίδαγμα.
Θεωρώ ότι τα θαύματα όπου περιγράφονται σαφώς σκοπό έχουν να διδάξουν την αγάπη,την συμπόνοια και την ελπίδα .
Όλα αυτά λέγονται αλλιώς και αλήθεια.
Γιατί δεν μπορείς να αγαπήσεις στα ψέμματα..ότι νιώθεις,όμορφο,δυνατό,κάποιες φορές λυτρωτικό,άλλες τραυματικό ,που όμως συνεχίζει να υπάρχει πέρα απ'όλα μπορεί να είναι μόνο αλήθεια.
Δεν μπορείς ακόμα να προσπαθήσεις να βοηθήσεις κάποιον σε ανάγκη και να πονέσεις αν δεν μπορείς στα ψέμματα.Νιώθεις πόνο μαζί με τον άλλο που υποφέρει μόνο στ'αλήθεια.
Τέλος,μπορείς να ελπίζεις για κάτι που προσδοκάς να ζήσεις.Ελπίζεις μόνο οτι ξέρεις ή πιστευεις πως είναι αλήθεια.
Ξέρω,δεν πιστεύουν όλοι στο θαυμα της Ανάστασης του Ιησού που σηματοδοτεί την ανάσταση των ανθρώπων.Άλλοι γιατί μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με άλλα πιστευω,άλλοι γιατί η ζωή τους απογοήτευσε ή γιατί η επιστήμη τους άνοιξε νέους δρόμους και θεοποίησαν είτε τον άνθρωπο,είτε τη φύση,θεοποίησαν τα δημιουργήματα αντί για τον Δημιουργό.
Νομίζω οτι αυτό που έχουμε όλοι απόλυτη ανάγκη σήμερα,όπου κι αν πιστεύουμε είναι απλώς να ξαναπιστέψουμε στο θαύμα και να ζήσουμε και να δουλέψουμε για να το δούμε.
Γιατί το μεγαλύτερο θαυμα στον κόσμο,η Ανάσταση,δεν έγινε από μόνο του.Είχε σαν προυπόθεση τη ζωή,το ήθος και τον αγώνα του Ιησού Χριστού.
Κι οτι θαυμα έκανε όσο ζούσε έγινε από τα χέρια Του,το μυαλό Του,την πίστη Του και την αγάπη Του.
Κι οτι θαυμα, ανακάλυψη,έγινε από ανθρώπους,ήταν το αποτέλεσμα δουλειάς,σκέψης,προσμονής και επιθυμίας να γίνει η ζωή των άλλων καλύτερη.
Σήμερα ,μπορούμε να κάνουμε την ζωή των άλλων,αρά και τη δικιά μας καλύτερη ανδουλέψουμε όπως μπορουμε ο καθενας,προσανατολίσουμε τη σκέψη μας στο καλό και το δίκαιο,πιστέψουμε στη δύναμη του μυαλού και της ψυχής μας και αγαπήσουμε την ζωή με όλες τις μορφές ύπαρξής της.Αυτό θέλει,νομίζω,οΘεός για μας κι αυτό ακριβώς θέλουμε κι εμείς από τους άλλους άρα επιθυμούμε να κάνουμε και να έχουμε:Σωστή σκέψη,δημιουργική πράξη,καλή πίστη και αληθινή αγάπη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό Άρθρο
Δημήτρης Π.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Ευχαριστώ.Γνωρίζω οτιη θεωρία είναι εύκολη και,δυστυχώς, συχνά μακριά από την πράξη.Ξερω,ομως,ακόμα οτι κάθε πράξη μας ξεκινάει από τον τρόπο σκέψης μας.Ακόμα προσπαθώ να (ξανα)ζεσταθώ απο όμορφες σκέψεις.Και να νιώσουν όμορφα κι άλλοι.