Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ...

Βρισκόμαστε οι έλληνες με την πλάτη κολλυμένη στον τοίχο.Είτε υπογραφεί το μνημόνιο είτε οχι το μέλλον της χώρας μας δείχνει σκοτεινό.
Καποιος ψυχολόγος έγραφε στο βιβλίο του πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Τα δεδομένα της οικονομικής μας κατάστασης είναι συγκεκριμένα.
1.Υπήρξε μια υπερβολική σπατάλη χρημάτων απο την ελλάδα σε διαφορετική διαβάθμιση ανάλογα με το ποιός την έκανε.Ασφαλώς μεγαλύτερης βαρύτητας ήταν μια σπατάλη εκατομμυρίων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και η επιθυμία του ατόμου μέσου εισοδήματος να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο ή να παει εξωτικά ταξίδια με δάνεια ή πιστωτικές κάρτες που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει, ολοκλήρωσαν το κάδρο της οικομικής δυστοκίας της Ελλάδας.
2.Η Ευρωπαική Ενωση επιθυμεί να μας υποστηρίξει ώστε να μην παρασύρουμε με την καταστροφή μας και την οικονομία άλλων ευρωπαικών χωρών,αλλά ,βέβαια,κάθε χώρα κοιτάει πρωταρχικά το δικό της συμφέρον.
3.Η Γερμανία ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει οτι η οικονομία της άνθισε ακριβώς γιατί σε μεγάλο βαθμό τα χρεητων ελλήνων έγιναν απο την αγορά γερμανικών προιόντων,αυτοκινήτων,ηλεκτρικών συσκευών ,και πιθανόν με την έλλειψη του ελληνικου αγοραστικού κοινού να υποστεί μεγάλο πλήγμα και η γερμανική οικονομία.
4.'Οτι έχουμε προσφέρει στην ανθρωπότητα απο την αρχαιότητα δενύπολογίζεται και το ζητούμενο είναι τί μπορούμε να προσφέρουμε τώρα.
5.Είναι σαφές οτι καμμία χώρα δεν μπορεί να επιζήσει αυθύπαρκτη σήμερα χωρίς δυνατούς συμμάχους.Επομένως η καλή ισότιμη σχέση αλληλουποστηριξης με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες με τις οποίες μας συνδεει η γεωγραφική γειτονία,το κοινό θρήσκευμα και οι παρόμοιες πολιτιστικές συνθήκες διαβίωσης μας είναι εντελώς απαραίτητη.Το ζητούμενο λοιπον αυτή τη στιγμή είναι να πείσουμε τους υπόλοιπους ετρωπαίους οτι έχουμε κάτι σημαντικό να τους προσφέρουμε εαν είμαστε οικονομικά υγιείς και οτι δεν θα υποπέσουμε ασφαλώς στα ιδια οικονομικά ατοπήματα,αλλά πρέπει να μπορούμε όλοι να ζούμε αξιοπρεπώς απο τη στιγμή που έχουμε γνώσεις,όλοι οι νέοι έχουν και μεταπτυχιακά σήμερα και διάθεση για. δουλειά.Δεν είμαστε τεμπέληδες.Έχω δουλέψει και σε νοσοκομείο στη Γαλλία το 2002 και είδα οτι οι ρυθμοί δουλειάς στην Ελλάδα ηταν απο τοτε πολλαπλάσιοι.
6.Μέχρι τώρα έχουμε υπάρξει η χαρά της το καλοκαίρι της Ευρώπης,όπου πέρναγαν τις διακοπές τους οι ευρωπαίοι.Εκτος απο αυτό,όμως,είχαμε και κάποιες λαμπρές στιγμές όπως η ανακάλυψη του παπ τεστ απο τον ελληνα γυναικολόγο Παπανικολάου που έσωσε και σώζει παγκοσμίως γυναίκες η ποίηση του Ελύτη,του Σεφέρη και του Καβάφη και η φωνή της Μαρίας Κάλας.
7.Πέρα απο αυτα η γεωλιτική μας θέση είναι εξέχουσας σημασίας αφου αποτελούμε τον ισθμό της Ευρώπης για τη δίοδο ανθρώπων απο την Ασία και την Αφρική σε μια εποχή δύσκολη που φευγουν μαζικά 'ανθρωποι από τις ηπείρους αυτές.
Δεν μιλώ για τον μεγάλο πολιτιστικό μας πλούτο ,ούτε για τις ενδεχόμενες πηγές μας ορυκτού πλούτου ή υδροηλιακής ενέργειας.Νομίζω οτι η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί ξανά πόσο απαραίτητη της είναι μια υγιής Ελλάδα και θεωρώ επίσης οτι είναι βασικό να αντιληφθούμε όλοι οι Ευρωπαίοι πόσο απόλυτα απαραίτητη είναι η συνύπαρξη μας και η αγάπη όλων των ευρωπαικών λαών μεταξύ τους για να επιζήσει η Ευρώπη σε μια εποχή που οι χώρες διαλύονται και που δημιουργούνται καινούργιες υπερδυνάμεις με πολλά εκατομμύρια πληθυσμό σε άλλες ηπείρους.

2 σχόλια:

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είπε...

Η ελλάδα απάντησε. Μέσα στη Βουλή είπε το "ΝΑΙ" αλλά με βουλευτές που δεν επηρεάζονται καθόλου από το μνημόνιο!

Εξω από τη βουλή είπε το "ΟΧΙ" με ένα σκηνικό πολέμου, φόβου και ένα παρανάλωμα της φωτιάς που παρέλυε κάθε λογική σκέψη.

Ομως συμφωνώ μαζί σου, ότι είτε ετσι είτε αλλοιώς, θα πρέπει να αγωνιστούμε για τη λύση.

Κρίμα που δεν βλέπω ο λαός μας να εκμεταλλεύεται τα ιστορικά παραδείγματα. Λειτουργεί πάντα με φορτισμένο ψυχισμό και όχι με ρεαλισμό και ορθολογισμό.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ψυχισμός μας έβγαλε από πολέμους νικητές.

Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται ορθολογισμός και διαχρονική σκληρή προσπάθεια.

Αυτό πιστεύω χρειαζόμαστε τώρα.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

σίγουρα δεν πρέπει να αφήσουμε τις οικονομικές συνθήκες να μας καταβάλλουν και ίσως τώρα πρέπει να συνδυάσουμε τη διαχρονική σκληρή προσπάθεια με την παρορμητική αθάνατη ψυχή μας.