Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

"Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ"/Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;..

Η σε αποσιοποιητικά φράση  ανήκει στον πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Θερμό ,έναν εμπνευσμένο ιερέα,γιατρό και καθηγητή ,βιβλίο του οποίου είχα την τύχη να διαβάσω.Είχα γράψει παλιότερα ένα κείμενο βασισμένο σε αυτό  εστιάζοντας στην αποκατάσταση της υγείας.Τώρα ,προσάρμοσα το κείμενο στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της Ελλάδας επισημαίνοντας πόσο απαραίτητο μας είναι ,στην κρίσιμη αυτή φάση της χώρας,να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή με περισσότερη δημιουργία.Ο Σαρτρ είχε πει πως η δημιουργία είναι ευθύνη.
            Πιστεύω πως η δημιουργία είναι ευθύνη,αγάπη για τον κόσμο και ζωή.

 H περισσότερη υγεία αναφέρεται και στην πρόληψη  και στην καταπολέμηση της ήδη εγκατεστημένης ασθένειας ελαφριάς ή ακόμα περισσότερο σοβαρής μορφής.
Ξέρω πως η τελική απόφαση για το πότε θα φύγει κάποιος από τη ζωή  δεν ανήκει στον άνθρωπο.
Αυτό,όμως,που σίγουρα εμπίπτει στην ικανότητα του ανθρώπου και έχει αποδειχθεί είναι η παράταση του ορίου ζωής και η βελτίωση της ποιότητας αυτής της ζωής ,σε πείσμα οργανικών ανεπαρκειών και λειτουργικών δυσχερειών.
Περισσότερη υγεία λοιπόν στο σώμα,αλλά και περισσότερη υγεία στο μυαλό και στην ψυχή.Πρέπει να φροντίζουμε για όλα.Με θετικές,καλοπροαίρετες,και συμβιβαστικές  σκέψεις που φιλτράρονται από τη λογική της προστασίας του εαυτού και του συνανθρώπου,της ζωής γενικότερα.Με ελπίδα,ευγνωμοσύνη στον εαυτό μας και στη ζωή για όποια χαρά μικρότερη ή μεγαλύτερη μπορούμε να απολαύσουμε και πάνω απ'όλα αγάπη.
Δεν χρειάζεταιπροσπάθεια για να αγαπάμε,αρκεί να θημηθούμε οτι είμαστε άνθρωποι και ακόμα δίνουμε τον ευγενικό αγώνα της ζωής με τα προτερήματά μας και τα ελαττώματά μας.Η αγάπη υπάρχει μέσα μας,αλλά χρειάζεται πότισμα και φροντίδα για να συνεχίζει να ζει να γεμίζει τις στιγμές μας με ευωδιά.
Ο συγγραφέας νομίζω, αναφερόταν περισσότερο στην πανανθρώπινη διαμάχη αρετής και παθών.
Και αυτό είναι το ζητούμενο τώρα και από τους πολιτικούς .Να βελτιώσουν τη σκέψεις και τις πράξεις τους με γνώμωνα την σωστή συνεργασία μεταξύ τους και την έξυπνη με θάρρος και πίστη στο πόσο έχει να ωφεληθεί η Ευρώπη απο μια Ελλάδα υγιή και παραγωγική ,λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και του πλούτου(πολιτισμικού και πρώτων υλών )επαναδιαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους.Να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα  στην Ευρώπηκαι τις συνθήκες στην κοινωνία της Ελλάδας για να αυξηθεί και πάλι η παραγωγικότητα ιδεών και αγαθών.Να ξαναφωτίσει τα πρόσωπα των ελλήνων το γέλιο και η ευγνωμοσύνη για τη ζωή τους.
Αλλά ,ασφαλώς,αυτό είναι και το ζητούμενο απο όλους μας,τους έλληνες πολίτες,πλούσιους και φτωχούς.Η υγιής σκέψη και συμπεριφορά,η ανάγκη για δημιουργία.Το μέτρο,η συμπαράσταση,η συνέπεια και η ελπίδα.
Γιατί ο Θεός,ή η τύχη για τους άθεους, ποτέ δεν εγκατέλειψε μια Ελλάδα ενωμένη που πολεμούσε για το δίκιο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: