Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ΦΥΣΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ:

1.βοηθάω τους ασθενείς να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους και να ξανανιώσουν χαρά,δύναμη,εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τη ζωή και πίστη στο Θεό.

 2.ωφελήθηκα από τη σπουδαιότητα των ιατρικών σπουδών που είναι σπουδές για την ίδια τη ζωή του ανθρώπου και από τη διδασκαλία των καταξιωμένων καθηγητών στά έδρανα και στους γύρους στις κλινικές αλλά και τις επιστημονικές συζητήσεις με παλιούς συμφοιτητές και άλλους συναδέλφους.

3.έχω την αναγκαιότητα να  παρακολουθώ συνέδρια και   να διευρύνω τις    γνώσεις μου και τις επαγγελματικές μου γνωριμίες και την αιτία να    γνωρίζω άλλες πόλεις και χώρες.

4Η ιατρική και κατά συνέπεια όλες οι ειδικότητες εξελίσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να ακούσεις ή να διαβάσεις χωρις ποτέ να πέσεις  στο τελμα της έλλειψης ενδιαφέροντος συνεχούς εκπαίδευσης.

5.Αυτή η συνεχής εκπαίδευση χρήζει μελέτης άρθρων και νέων βιβλίων κάτι που θεωρώ ευχαρίστηση.

6.Η ειδικότητά της φυσιατρικής ενέχει τη συνεργασία με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων,κάθε είδους θεραπευτές,άλλους ειδικούς ανθρωπιστικών επιστημών και με όποιον επαγγελματία ασχολείται με τον άνθρωπο κι αυτό με φέρνει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που έχουμε κοινό όραμα να βελτιώσουμε την ζωή των ασθενών .

7.Επίσης,έρχομαι σε επαφή με ασθενείς που έχουν καθένας τα δικά του προτερήματα,διαφορετικές   φιλοσοφίες και τρόπο ζωής και έχουν αντιμετωπίσει ποκίλλες καταστάσεις στη ζωή τους.

8. ασχολούμαι με ασθενείς μετά από νοσηλεία για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,κακώσεις νωτιαίου μυελού,εγκεφαλικά επεισόδια, εγκεφαλοπάθειες,μυοπάθειες,σκλήρυνση κατά πλάκας   και άλλες σοβαρές περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας για συνεχίσουν να ζουν με ικανοποίηση αλλά και με πιο καθημερινά προβλήματα  που όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει όπως πόνους μυοσκελετικούς,κεφαλγίες τάσης(πονοκεφάλους απο άγχος).

9.Η Φυσιατρική εμπεριέχει όλα τα είδη θεραπειών :οδηγίες για φαρμακευτική θεραπεία,ενέσεις για την αντιμετώπιση  της μυικής υπερτονίας και  του μυοσκελετικού άλγους,οδηγίες για διάφορες θεραπείες(όπωςφυσικοθεραπεία,εργοθεραπεία,λογοθεραπεία,υδροθεραπεία,γυμναστική),
βελονισμός,biofeedback,οδηγίες καθημερινότητας,οδηγίες για βοηθήματα,στοιχεία ενεργειακής ιατρικής που εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι ,σύσταση για χειρουργικές επεμβάσεις που θα βοηθησουν πολύ την αποκατάσταση,παραπομπή σε γιατρό άλλης ειδικότητας για κάποιο συνυπάρχον πρόβλημα που άπτεται της ειδικότητάς του.

10.Τέλος ,λατρεύω την Ιατρκή Αποκατάστασης γιατί η ψυχολογία του ασθενούς παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση του κάθε περιστατικού και επομένως η ψυχολογική υποστήριξη και η ψυχοθεραπεία έχουν πρωτεύοντα ρόλο τόσο με κάθε προσωπική επαφή του φυσιάτρου με όλους τους ασθενείς και το οικογενειακό τους περιβάλλον,όσο και με την συμμετοχή  στην  ομάδα
αποκατάστασης ψυχολόγων,κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων όταν χρειάζεται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι ? Φυσίατρος γίνεσαι με σπουδή στην φυσική και μετά ειδικότητα στην ιατρική?

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

αναγράφω τη σειρά σπουδών στο πλαι του ιστολογίου

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Η λέξη φυσική, που συμπεριλαμβάνεται στον τίτλο της ειδικότητας ,αναφέρεται στα φυσικά μέσα με την συμμετοχή των οποίων στο πρόγραμμα αποκατάστασης και την ορθή συνταγογράφησή τους ασχολείται ο φυσίατρος. Επιλέον ,η προσωπική μου άποψη είναι ότι αναφέρεται και στην φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού την οποία έχει στόχο να αποκαταστήσει ο φυσίατρος στο σύνολό της με τη συνδρομή και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων όπου χρεάζεται,


θεραπευτών, νοσηλευτών και λοιπών επιστημόνων υγείας.