Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ;

Η Ελλάδα ζεί τα τελευταία 4 χρόνια την αγωνία της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης των πολιτών της.
Η κρίση αυτή ξεκίνησε ως παγκόσμια,κάποια στιγμή φάνηκε να ελέγχθηκε από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής κι η Ελλάδα και η νότια Ευρώπη γενικότερα έγινε το μαύρο πρόβατο του ανεπτυγμένου κόσμου.
Η Μέση Ανατολή κι αυτή μετά απο μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας δείχνει να ξανανεβαίνει κι η Κίνα έχει ανελιχθεί σε υπερδύναμη με πλούτο του κράτους και μιας μερίδας του πληθυσμού.
Η Αμερική μετά απο μια προσπάθεια βελτίωσης της κοινωνικής της πολιτικής και της παροχής προσβάσιμης υγείας πάλι δείχνει να κατρακυλάει οικονομικά.
Απέχω παρασάγκας απο τις γνώσεις πολιτικού αναλυτή,γενικά η ενασχόληση μου με τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις ήταν και είναι ανύπαρκτη εως επιφανειακή.Επιπλέον το κληρονομικό χάρισμα της πυθίας δεν έχω την τύχη να κατέχω.
Υπάρχουν ,όμως,κάποιες βασικές γνώσεις(elementary dear Watson)που διαθέτουμε όλοι και ας τις απαριθμήσουμε:
1.Στις υπερδυνάμεις(τουλάχιστον)η πολιτική δεν προγραμματίζεται για το έτος ,ούτε καν για τη δεκαετία αλλά έχοντας πάντα την ευρύτερη προοπτική του μέλλοντος.
2.Επιπλέον,ο προγραμματισμός αυτός είναι βασισμένος στις επιστημονικές έρευνες επιστημόνων-γεωλόγων,αρχαιολόγων,αστροφυσικών,οικονομολόγων,ανθρωπολόγων και ότι άλλο.
3.Βασικό μέλημα για κάθε χώρα,πέρα από τη δύναμη και τον πλούτο που έχει σήμερα,
 είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι,, αν θα υπάρχει ζωή στον πλανήτη στο μέλλον.

Ως εκ τούτου ,το παιχνίδι παίζεται,  όπως και παλιά, καταρχίν στο πώς θα διατηρήσουμε τη ζωή στη γη.
Πώς θα υπάρχει οξυγόνο,νερό,τροφή και ενέργεια να ζεσταθούμε,να ψήσουμε την τροφή και να κινηθούμε.Το ένστικτο της επιβίωσης του πρωτόγονου ανθρώπου δεν μας εγκατέλειψε ,δόξα το Θεό ποτέ.
Αυτό σημαίνει οτι μια χώρα είναι τόσο πλούσια όσο διαθέτει εύφορο έδαφος ,εύκρατο κλίμα,θάλασσα,αέρα,ήλιο σαφώς και ορυκτό πλούτο(ακόμα κι αν δεν έχει τα μέσα να τον χρησιμοποιήσει άμεσα).
Η παλλικαριά,το φιλότιμο , η ευφυια και ο έρωτας για τη ζωή είναι τα "extra bonus" .

Αφήνωντας απέξω τον ανεκτίμητο πλούτο της καλλιτεχνικής,φιλοσοφικής και επιστημονικής μας κληρονομιάς γιατί μιλάμε εμείς σήμερα ,οι Έλληνες της δευτερης χιλιετίας,η Ελλάδα είναι, αν οχι η πρώτη υπερδύναμη, από τις πλουσιώτερες χώρες στον κόσμο σήμερα.
Θα εκμεταλλευτούμε κάθε σπιθαμή γης ,υπόγειου πλούτου και ήλιου μας όπως της αξίζει.

Πιστεύω οτι παντού οι δυνατές χώρες προσπαθούν να εξασφαλίσουν οτι θα επιβιώσουν αυριο.
Παλεύουν να ξαναμοιράσουν τον φυσικό πλούτο.Να βρουν νέες πηγές ενέργειας που θα ονομάσουν δικές τους και οτι καλύτερο απο τις γνωστές.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει,αν οχι γιατί είναι ευλογημένη απο το Θεό,αν όχι γιατί επέζησε αιώνες αντιμετωπίζοντας πολυπληθέστερους στρατούς μεγαλύτερων κρατών,αν όχι γιατί η φύση  έπλασε ανάμεσά μας έναν Σωκράτη,έναν Περικλή,έναν Κολοκοτρώνη ,έναν Παύλο Μελά,επειδή αναμφίρρητα έχουμε δικό μας τον ήλιο,τη θάλασσα και μια γόνιμη και πλούσια στο υπέδαφος γη.

Και για έναν ακόμα λόγο.Γιατί είμαστε άνθρωποι της παρέας.Θέλουμε και πάντα θα θέλουμε να είναι όλος ο κόσμος καλά.Ποτέ δεν επιθύμησε έλληνας να ζεί αυτός καλά και να υποφέρει άλλη χώρα.Ακόμα και στην αρχαιότητα,όταν ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κατακτήσει τον τότε γνωστό κόσμο,΄τους είχε εκπολιτίσει έτσι ώστε οι απόγονοι τους τώρα με περηφάνεια να λένε: 'Ναι πέρασε απο δω ο Μέγας Αλέξανδρος".

Θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε γιατί θέλουμε όλος ο κόσμος να συνεχίσει να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: