Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Υπάρχουν καταστάσεις όπου η επιβίωση του ατόμου επιβάλλει την σοβαρή,παρα ταυτα σωτήρια επέμβαση του ακρωτηριασμού.
Οι λόγοι είναι οι τραυματισμοί και τα ατυχήματα στις νεώτερες ηλικίες και και η σοβαρή αγγειοπάθεια,όπως σε περίπτωση προχωρημένου σακχαρώδη διαβήτη και ο καρκίνος.
Η εμπειρία μου στην αποκατάσταση ατόμων που έχουν υποστεί κάποια/ες τέτοια επέμβαση και στην Ελλάδα,αλλά περισσότερο σε εξαιρετικές κλινικές στη Γαλλία, με έμαθε πως ένα γεγονός που μοιάζει τετελεσμένη απώλεια που καταδικάζει την ποιότητα ζωής κάποιων ανθρώπων ,μπορεί με την σωστή αντιμετώπιση και την χρήση των    κατάλληλων βοηθημάτων(προσθέσεων ,των οποίων η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται) να είναι μια καινούργια αρχή .
Μια καινούργια αρχή που δίνει το έναυσμα ΄για την ανάδυση του μεγαλείου της ψυχής και την  συνέχεια της πορείας της ζωής με άνανεωμένη δύναμη και ελπίδα.
Είχα την τύχη στην Ελλάδα να συμμμετέχω στην αποκατάσταση μιας κυρίας με εξέχουσα ευφυία και απίστευτη αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους και στη Γαλλία να γνωρίσω κάποιον με προσθετικά και τα 4 μέλη που κινείται με ευκολία και ταχύτητα ,κολυμπάει και συζητάει με άλλους πρόσφατα ακρωσθηριασέντες ενθαρρύνοντάς τους.
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι εν δυνάμει ήρωες.
Υπάρχουν οι ευλογημένοι που αντιμετωπίζουν  σημαντικές δυσκολίες,  από τη γέννησή τους ή αργότερα ,τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή ειδικά χαρίσματα.
Είναι οι άνθρωποι που ανεβαίνουν το γολγοθά για να βιώσουν την ανάσταση εν ζωή.
Κι άλλοι άνθρωποι,όμως,έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα και δυσχέρειες που μπορούν να αναδείξουν το μεγαλείο της ψυχής τους.
Ακόμα κι αν δεν το πιστεύουν,ακόμα κι αν νιώθουν εξαντλημένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν.
Νομίζω οτι η δύσκολη αυτή περίοδος που βιώνουμε στην Ελλάδα,έχει φέρει πολλούς ανθρώπους στο χείλος της απογοήτευσης.
Όμως, τώρα είναι η στιγμή ο νους μας να ανέβει ένα σκαλί,η καρδιά να ζεσταθεί κι η ψυχή να πετάξει.
Καταλαβαίνω πως οταν πρεπει καθε μέρα να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου ,δεν μπορεις να σκεφτείς κατι εξω απο αυτό.
Εν τουτοις, τα παιδια χρειάζονται σίγουρα φαγητό και εκπαίδευση και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης,αλλά χρειάζονται εξίσου και έμπνευση.
Αυτό είναι που χρειαζόμαστε όλοι,πιστεύω τώρα στην Ελλάδα.
Έμπνευση.
Έμπνευση για να δημιουργήσουμε,να αγαπήσουμε ,να ζήσουμε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: