Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΜΑΤΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι μέρες είναι δύσκολες για όλους.Για αρκετούς, που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και το βραχνά της ανεργίας σίγουρα πιο φορτισμένες και αγχωτικές.
Ας μην ξεχνάμε ,όλοι όμως,πόσο ευλογημένοι είμαστε αν δεν αντιμετωπίζουμε ένα κρίσιμο πρόβλημα υγείας.
Υπάρχουν καταστάσεις δύσκολες που αν δεν τις έχεις στο σπίτι σου δεν μπορεις, ακριβώς, να τις νιώσεις .
Στο κακό δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. Υπάρχει μόνο η ελπίδα.
Για κάθε πρόβλημα υγείας και κάθε κατάσταση ,με την ιλιγγιωδώς αλματώδη πρόοδο της ιατρικής και την πίστη στη ζωή υπάρχει ένα ξέφωτο για να προχωρήσεις.
Αν και τα νεαρά,κυρίως,άτομα που μετά από ατυχήματα  πέφτουν σε κώμα ,δυστυχώς,είναι αρκετά, το φαινόμενο έγινε πιο αισθητό στην κοινή γνώμη κατ'αρχιν με τον τραυματισμό στο σκι του υπερ-πρωταθλητή της φόρμουλα 1 Σουμάχερ και εδώ στην Ελλάδα με τη μικρή Μυρτώ που κακοποιήθηκε το καλοκαίρι.
Δεν ξέρω νεότερα για την εξέλιξή τους, μόνο ελπίζω και περιμένω το καλύτερο.
Αναθάρρησε ,όμως ,η καρδιά μου για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων όταν διάβασα άρθρα για ανακαλύψεις στο Βέλγιο και στις ΗΠΑ όπου υπάρχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο ξύπνημα του εγκεφάλου από τέλεση μη επεμβατικής διακρανιακής διέγερσης ή την διέγερση περιφερικών νεύρων που η ΄περιοχή του εγκεφάλου που τα ελέγχει μπορεί να συσχετιστεί με το στέλεχος όπου  εδρεύει η συνείδηση του περιβάλλοντος.
Πιθανότητα για ανάρρωση υπάρχει μόνο αν την περιμένεις και την ψάχνεις.
Κι αυτό ισχύει για τα πάντα.
Όσο δεν ξεχνάμε την ελπίδα δεν μας ξεχνάει η ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: