Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η ζωή είναι ένα ευγενές αγώνισμα ολυμπιακών προδιαγραφών κι εμείς την ζούμε και της φερόμαστε σα να είναι τζόγος..
Ο Δημιουργός έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο Του, να εξελίξει   την ζωή και τον πλανήτη προς το γενικό όφελος  και την ελευθερία να επιλέξει αν και πώς θα το πραγματοποιήσει .
Και έχει πολύτιμα εφόδια από τη φύση του. Έναν εγκέφαλο με απεριόριστες δυνατότητες που όταν χρησιμοποιήθηκε σωστά ανέδυσε ασύλληπτες μέχρι τότε ανακαλύψεις, από το αεροπλάνο και το τηλέφωνο ως  τη γονιδιακή ιατρική και τα  βλαστοκύτταρα.Μια ψυχή που καλλιέργησε τέχνες ικανές να δώσουν φυσική υπόσταση σε ιδέες και συναισθήματα και να εξαυλώσουν την αφή. Και μια καρδιά που οδήγησε ήρωες στην αυτοθυσία για την σωτηρία των πολλών ή αδύναμων .
Η επιθυμία κυριαρχίας και  κέρδους εξακολουθούν να είναι οι μπούσουλες που κατευθύνουν την διεθνή ,εθνική και ατομική πολιτική του καθενός.
Τόσες χιλιετίες ανθρώπινης ιστορίας έχουν δημιουργήσει ένα συλλογικό υποσυνείδητο πρότυπο που ακολουθούμε όλοι τυφλά.
Να είμαι ο κυρίαρχος, ακόμα και με πλάγια μέσα, ακόμα και θυσιάζοντας ανθρώπους και οτιδήποτε άλλο έχει ζωή. Και κομματάκι κομματάκι  εξαντλούμε την ζωή .
Για να μείνουν στο τέλος  κάποιος-κάποιοι κυρίαρχοι πτωμάτων ή έστω ζωντανών νεκρών.
Μην ψάχνουμε να ενοχοποιήσουμε μόνο όσους έχουν τη δύναμη να το δημιουργήσουν αυτό σε μεγάλη κλίμακα.Όλοι είμαστε υποσυνείδητα αιχμάλωτοι ενός σχεδίου που δεν είναι δικό μας.
Κανείς δεν γεννήθηκε κακός. Γινόμαστε ότι αφήνουμε να γίνουμε ή ότι επιλέγουμε να γίνουμε.
Ας πάρει κατ'αρχίν ο καθένας την ευθύνη του εαυτού του κι ας υποστηρίξει όποιον νιώθει ότι αγαπάει την Ελλάδα και τη ζωή .Και ας αγαπήσουμε δυνατά όλοι την Ελλάδα και τη ζωή, αντί να την οικτίρουμε ,να την βρίζουμε και να τη θεωρούμε κάτι άλλο από μας ,την ανάπτυξή της από τη δική μας ανάπτυξη, είτε είμαστε άνεργοι, είτε εκατομμυριούχοι.
Γιατί, θεωρώ ότι ο παράδεισος  έχει αξία μόνο αν είμαστε όλοι μαζί .

Δεν υπάρχουν σχόλια: