Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ COVID-19

Είναι ,πλέον, γνωστό ότι η επιδημία της λοίμωξης covid-19 είναι δίπλα .Το Υπουργείο Υγείας κάνει τις απαραίτητες ενέργεις προστασίας  και οι  λοιμωξιολόγοι   έχουν δώσει τις οδηγίες πρόληψης.
Οι έρευνες για την ανεύρεση εμβολίου το οποίο αναμένεται πιθανώς τον Απρίλιο και θεραπείας διενεργούνται πυρετωδώς.
Μολονότι είναι δεδομένο ότι η in vitro ,δηλαδή η εργαστηριακή ανεύρεση αποτελεσματικότητας φαρμάκου σε εργαστηριακές δοκιμές πολλές φορές αποδεικνύεται λανθασμένη στη δοκιμασία σε ανθρώπους, η παρατήρηση ότι ήδη  υπάρχουσες φαρμακευτικές ουσίες για άλλους ιούς είναι δραστικές εργαστηριακά  ανοίγει το δρόμο ,τουλάχιστον ,για  την πιο γρήγορη ανακάλυψη της ουσίας που θα σταματάει τη χρησιμοποίηση του γενετικού υλικού του κυττάρου του ανθρώπου από τον κορονοιο προκειμένου να αναπαραχθεί ναι να μολύνει και άλλα κύτταρα ,για την θεραπεία..
Ήδη τα δύο υπάρχοντα φάρμακα δραστικά  in vitro  δοκιμάζονται τώρα σε ασθενείς.
Δεδομένου λοιπόν,οτι η ιατρική κάνει το καλύτερο δυνατό και αναμένεται γρήγορα η λύση  εμείς στην Ελλάδα ,τουλάχιστον,μπορούμε να έχουμε την Παναγία Δέσποινα ασπίδα μας και τη χάρη του Θεού όπως έχει δείξει και η ιστορία μας ,ήδη από την αρχαιότητα αλλά και στη νεώτερη ιστορία σε επιδημίες που νικήθηκαν σε μια νύχτα με την ομαδική  πίστη και  προσευχή.
Και μη μου πείτε ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες γιατί το δωδεκάθεο ήταν απλά είδωλα και πτυχές  του αληθινού ενός Θεού, η πρόνοιά Του , που έμαθαν στους Έλληνες την πίστη-εμπιστοσύνη  και την αγάπη.
Και όσοι πουν ότι είναι απλά η πίστη σε οτιδήποτε που κάνει το θαύμα,δηλαδή ο ίδιος ο άνθρωπος θα τους ευχηθώ με αγάπη να  προφυλαχτούν ή να γιατρευτούν από όλα τα προβλήματα υγείας τους και να γιατρέψουν και τους δικούς τους από  την πίστη τους στον εαυτό τους. Γιατί κι εγώ πιστεύω στον εαυτό μου,ως γιατρός έχω εμπιστοσύνη στις γνώσεις μου και στην λαχτάρα  μου για το καλό των ασθενών .Έχω συνείδηση και συναίσθηση ,όμως, πως ότι καλό έχω και ότι καλό έχω καταφέρει τα οφείλω σε Αυτόν που μου τα έδωσε ,με έκανε να σκεφτώ ,να νιώσω και να πράξω,τον Δημιουργό .
Και επειδή έχουμε μπει στο τριώδιο,την περίοδο που κρατάει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και είναι η περίοδος να βρει ο καθένας τον εαυτό του και τη σχέση του με την αγάπη(αγάπη για τον εαυτό του,τη ζωή,τους άλλους,τον Θεό)ώστε να βιώσουμε στο μέγιστο όπως μας αξίζει κάθε φορά την Ανάσταση ,το φως,την άπλετη χαρά ,νομίζω μπορούμε να προφυλαχτούμε από ότι κι αν κινδυνεύουμε σε αυτή την ζωή με το να συνειδητοποιήσουμε ,να συμφιλιωθούμε με ότι μας πονάει και να αγαπήσουμε.
Θα ήθελα ακόμα να σας μιλήσω και για άλλο ένα όπλο κατά της ασθένειας που χρησιμοποιείται ήδη από τα χρόνια του Ιπποκράτη, τη νηστεία. Ασφαλώς όλοι γνωρίζουν τα οφέλη της υγιεινής και περιορισμένης διατροφής. Επιπλέον, η ιατρική νηστεία  έχει χρησιμοποιηθεί και για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος αλλά και λιγότερο σοβαρές ,όμως ενοχλητικές κάτω από ιατρική παρακολούθηση πάντα.
Θα ήθελα,όμως,να σας αναφέρω την προσωπική μου γνώμη μέσα από ιστορίες που διάβασα αλλά και από προσωπική μου εμπειρία για τις ιαματικές ιδιότητες τήρησης της θρησκευτικής νηστείας ,τουλάχιστον για ένα διάστημα όπως πχ τώρα τη σαρακοστή όπου όταν νηστεύουμε με χαρά ξέροντας ότι κάνουμε αυτή την ελάχιστη παραχώρηση  δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα δεινά μαρτύρια προσβολές θάνατο υπέστη ο Χριστός για μας,η χάρη Του θα βοηθήσει στα προβλήματα υγείας μας.
Είτε  το πιστεύετε είτε όχι, η Ελλάδα μας κι εμεις  μπορούμε να γλυτώσουμε από αυτην την επιδημία  και να βοηθήσουμε να σταματήσει γρήγορα στα υπόλοιπα τα κράτη που έχουν μολυνθεί.

ΥΓ:η ομαδική προσευχή γίνεται και από τον καθένα σπίτι του την ίδια ώρα.Μπορούμε κάθε μέρα στις 10μμ όποιος και όποτε μπορεί και θέλει από όπου βρίσκεται για 1 εως όσα λεπτά θέλει ο καθένας να προσεύχεται για την προστασία της Ελλάδας και των απανταχού ελλήνων και ελληνοκυπρίων και για υγεία και ειρήνη για όλους τους ανθρώπους και όλα τα πλάσματα της γης.Χωρίς ,βέβαια,να αμελούμε τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης . Καλό πλύσιμο χεριών πρώτη μας δουλειά κάθε φορά που γυρίζουμε σπίτι ,πριν φάμε και εκτός σπιτιού όπου υπάρχει δυνατότητα.Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας,δεν αγγίζουμε πόμολα  και οτιδήποτε σε κοινόχρηστους χώρους εκτός αν υπάρχει ανάγκη. Μπορούμε να τυλίξουμε το χέρι με το μανίκι και να σπρώξουμε πχ.Φτερνιζόμαστε και βήχουμε μόνο σε χαρτομάντηλα ,ποτέ στην παλάμη ή στον αέρα και αν δεν εχουμε μαζί μας  στο εσωτερικό του αγκώνα μας πάνω στο ρούχο μας π.χ. Ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων πάντα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: