Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολούθησα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το 1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελματικής Πρακτικής που διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε  πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για ιατρικά θέματα όπωςδιάφορα ορθοπεδικά προβλήματα,η ανακουφιστική φροντίδα και η βέλτιστη προσέγγιση στον ογκολογικό ασθενή,η εξέλιξη της τεχνολογίας στην ακτινοθεραπεία, και άλλα πολλά και διαφωτιστικές χρήσιμες ομιλίες  για τις σύγχρονες εφαρμογές στην Υπηρεσία τηςΙατρικής,Το Αύριο των νέων Ιατρών,λύσεις πληροφορικής για το Σύγχρονο Ιατρείο κα.
Θα αναφερθώ σε 2 ομιλίες που μου έκαναν ξεχωριστή εντύπωση,παρότι όλες ήταν εξαιρετικές και διδακτικές.
Κατ'αρχιν με ευχαρίστησε πολύ η ομιλία του Dr.Winter  καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου για την συμβολή του CERN στην ανάπτυξη τεχνολογιών στην υγεία.Ο κόσμος αυτός,το σύμπαν,είναι φτιαγμένος με  απόλυτη σοφία.Όσο λοιπόν,εξελίσσονται οι  ιδιοφυείς  ανακαλύψεις σις φυσικές επιστήμες,τόσο  καταλαβαίνουμε οτι μπορούμε να τον διαχειριστούμε όπως επιλέξουμε,είτε για το καλό όλων,είτε για την καταστροφή μας.
Τέλος,η ομιλία του Προέδρου κ.Πατούλη,κατέδειξε λύσεις για τη βελτίωση του πολύπαθου υγειονομικού συστήματος στην Ελλάδα προς όφελος των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας για την διατήρηση του ύψιστου αγαθού της υγείας σε καλό επίπεδο για όλους τους πολίτες της χώρας.
Ακόμα ,έδωσε μια μαγική απάντηση στο παράπονο οτι υπάρχουμε πολλοί γιατροί στην Ελλάδα,πολύ περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού,στον Δυτικό,τουλάχιστον,κόσμο πέρα   από τη δεδομένο μκρότερο πληθυσμό.
Από την αρχαιότητα η ιστορία και η μυθολογία,η οποία εκφράζει τη φιλοσοφία ενος λαού,βρίθει πλασμάτων θεικών ακαι ανθρώπινων που έχουν τον πόθο να γιατρέψουν και να ανακουφίσουν τους ανθρώπους και χρησιμοποιούν,μαθαίνουν,ανακαλύπτουν τρόπους και φάρμακα(βότανα τότε ακόμη)για να θεραπεύσουν .
Υπάρχει,λοιπόν όπως είπε ο πρόεδρος,στα γονίδια μας   γραμμένος,αυτός ο πόθος να βοηθάμε και να κάνουμε καλά όποιον πάσχει και υποφέρει.
Δεν είναι παράξενο,λοιπόν,που τόσοι πολλοί έλληνες γίνονται γιατροί κάθε χρόνο παρά τη γνωστή φόρτωση του κλάδου εδώ,ούτε που οσοι μεταναστεύουν να εργστούν στο εξωτερικό διακρίνονται και έχουν μεγάλη επιτυχία.
Είναι τόσο συνδεδεμένη η ανάγκη του έλληνα να βοηθάει και να θεραπεύει με τη φύση του ,που κι άλλοι πολλοί που δε γίνονται για διάφορους λόγους γιατροί,ασχολούνται με επάγγέλματα υγείας ή που άπτονται  της υγείας όπως   θεραπευτές ,νοσηλευτές, ψυχολόγοι, γυμναστές,διατροφολόγοι, μηχανικοί και τεχνολόγοι μηχανημάτων υγείας και βοηθημάτων λειτουργικότητας,κοινωνικοί λειτουργοί,ιερείς.

Νομίζω οτι καθένας έχει κάποιο λόγο ύπαρξης στη γη.Όσο,λοιπόν,ακολουθεί αυτό που του λέει η ψυχή του θα προχωράει και θα βρίσκει τρόπους να ξεπερνάει όποια δυσκολία παρουσιάζεται.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: