Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Θα σας μιλήσω σήμερα,όχι τόσο  ως γιατρός,αλλά ως ποιήτρια που αγαπάει τη ζωή  .
Η οικογένεια στην οποία ανήκει ο SARS -CoV-2  πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι κατά την παρατήρησή ιών στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο  διακρίνουμε εξογκώματα στην περιφέρεια των σωματιδίων που περιγράφηκαν "σαν στέμμα".Εμένα ,όταν τα είδα (σε φωτογραφία) ,μου φάνηκαν περισσότερο σαν βότσαλα. Ένα παιδάκι που για να παίξει σχημάτισε γύρω του με κορδέλες  ένα κύκλο από βότσαλα.
Κατ'αρχιν θέλω να σημειώσω ότι σε καμμια περίπτωση δεν αμφισβητώ τις σημαντικές ανακαλύψεις για την βιολογία του ιού και την παθοφυσιολογία της συνύπαρξης του  με τον ανθρώπινο οργανισμό.Πολύ περισσότερο είμαι υπέρμαχος του lock down   και το είχα δηλώσει στο facebook από το πρωι της 10ης Μαρτίου ;λίγo πριν ανακοινωθούν τα πρώτα μέτρα ,όλων των οδηγιών των λοιμοξιολόγων και της κυβέρνησης.
Απλώς, α)γνωρίζοντας την απόλυτη σύνδεση σώματος και νου και ότι πλέον η όλη  ιατρική κοινότητα αναγνωρίζει ότι η εξέλιξη τουλάχιστον της κάθε νόσου επηρεάζεται σε κάποιον βαθμό(μικρό ή μεγαλύτερο ) από την ψυχολογία του ασθενούς και β)έχοντας συνείδηση πόσο οι λέξεις επηρεάζουν την ψυχολογία μας  και πως η άποψη μας για οτιδήποτε γίνεται αυτόματα αυτοεκπληρούμενη προφητεία θα πρότεινα να δοκιμάσουμε να βοηθήσουμε όσους πολεμούν για να γιατρέψουν τους ασθενείς με covid-19 και να προφυλάξουν τους υπόλοιπους.
Και αυτό σημαίνει ότι ασφαλώς συνεχίζουμε να τηρούμε στο ακέραιο τις οδηγίες με  χαρά και αισιοδοξία. Γιατί ΔΕΝ εν έχουμε απέναντί μας κανένα βασιλιά. Έχουμε ένα  παιδί. Θα βαρεθεί και θα φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: