Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Η ΥΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Κατά την εξέλιξη της ιστορίας ,ο άνθρωπος συνειδητοποίησε τον εαυτό του μέσα σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον ,το οποίο του επέτρεπαν οι αισθήσεις του να αντιληφθεί, και  αναζήτησε την αυτοπραγμάτωση του μέσα από τις ιδέες της πραγματικότητας τριών διαστάσεων(πλάτος, μήκος, ύψος=όγκος). Φυλακισμένος  μέσα σ' ένα πρότυπο χώρου/χρόνου και αιτίας/ αποτελέσματος ,αναγνώρισε τον εαυτό του ως μοναδικό και ξεχωριστό από τους άλλους και από την υπόλοιπη πλάση. Η κινητήριος δύναμη της επιβίωσης  του ανθρώπου ήταν και εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό, η εξουσία .Η εξουσία της  τροφής, της άνεσης , του έρωτα, η εξουσία πάνω σε ζώα και φυτά ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του ,αλλά και εξουσία του  πάνω σε άλλους ανθρώπους .
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος. αν και πολύτιμο εργαλείο με ατελεύτητες δυνατότητες ,είναι κι αυτός με τη δύναμη της προαιώνιας συνήθειας,'' έξις, δευτέρα φύσις (εστί)'',εγκλωβισμένος στο ανικανοποίητο  εγώ και στην αντιπαλότητα .
Αν και φυσικοί , το 2016 τουλάχιστον, υποστήριζαν ότι το σύμπαν αλλά και μεμβράνες του ανθρωπίνου σώματος έχουν διαστάσεις  11d ή και 12d ,αφού, θεωρητικά, από τις 13d και μετά  υπάρχει αταξία και δεν μπορεί να εννοηθεί μάζα, σε γενικές γραμμές ,αυτό που μας δείχνει η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος  είναι ότι τα 30 τρισεκατομμύρια κύτταρα που αποτελούν το σώμα μας, συνεργάζονται αρμονικά με σύστημα και συνέπεια και ενδογενή ευφυία για το καλό του συνόλου, τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ,ότι το σώμα ,ανέκαθεν,από την αρχή της ιστορίας ζει σε διαστάσεις  5d(πλάτος, μήκος, ύψος, χρόνος (χωροχρόνος) και πνεύμα, αφού το χαρακτηρίζουν η ενότητα και όχι ο διαχωρισμός και ο περιορισμός, και η συνεχής αίσθηση αλληλεγγύης ,αποδοχής και αγάπης.
Υπάρχουν θεωρίες και για τον ¨"εγκέφαλο" της καρδιάς και τον "εγκέφαλο" του πεπτικού συστήματος, όμως θεωρώ ότι κι αυτά εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της γενικής  ευφυίας του σώματος που νομίζω ότι μπορεί να αποδοθεί στο πνεύμα. Αν προσπαθήσουμε να βρούμε το μέρος που εδρεύει το πνεύμα ,το σώμα του, το όργανό του, νομίζω θα ματαιοπονήσουμε ,αφού το πνεύμα του ανθρώπου ,σε αντδιαστολή με  το Άγιο Πνεύμα ,το μέλος της Αγίας Τριάδος,που είναι πρόσωπο με ενέργεια  όπως και τα άλλα δύο μέλη, είναι η ενέργεια Του και βρίσκεται διάχυτο μέσα μας.
Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι 'ότι ξεκίνησε και ο εγκέφαλος πολλών ανθρώπων να αγγίζει   την 5d πραγματικότητα είτε επιστημονικά, είτε πνευματικά-ανθρωπιστικά ,είτε πνευματικά-θρησκευτικά.Μόνο οι Άγιοι ,από την μετά Χριστόν εποχή ,είναι οι άνθρωποι που με τη Χάρη του Θεού έζησαν μέσα στην αλήθεια.
Το θέμα είναι ότι το σώμα, ούτως ή άλλως, είναι από έλευσης στη γη συντονισμένο σε μια διαφορετική πραγματικότητα και ο εγκέφαλος που, παρότι το σώμα έχει τον αυτογενή τρόπο εκτέλεσης των λειτουργιών του,είναι πάντα ένας  κεντρικός συντονιστής ,ιδιοφυής και ευφάνταστος και δυστυχώς ευάλωτος και σε  3d εγκατεστημένες ή εξωγενώς νεοδημιούργητες φοβίες και κακές για το καλό του  αντιλήψεις με αποτέλεσμα να δονείται σε διαφορετικούς ρυθμούς από το σώμα και να διευκολύνει τις ασθένειες και τους τραυματισμούς  του και να αντιστέκεται στην αντιμετώπισή τους.
Δεν είναι δύσκολο να συντονίσουμε και τον εγκέφαλο μας,το όντως μοναδικό και πολύτιμο εγώ μας, στην 5d πραγματικότητα. Έχει όλες τις δυνατότητες για γρήγορη κατανόηση, αποδοχή και συμπόρευση ,αφού επιζητεί τη χαρά, την ηρεμία, και την επιβράβευση της αξίας του  και η μόνιμη επίτευξη αυτών μπορεί να γίνει μέσα από την ενσυναίσθηση  και την  αλληλουποστήριξη, μέσα από την Αγάπη. Όλοι είμαστε αδέλφια και μπορούμε να ζούμε   στον κήπο της Εδέμ.Ας το συνειδητοποιήσουμε για να το βιώσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: