Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.

 Ένα μεγάλο ερώτημα που έχει αποσχολήσει την πλειονοτητα των ανθρώπων σε κάποια στιγμή της ζωής τους είναι ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας ή αλλιώς για ποιό λόγο γεννηθήκαμε.

Αρχικά,όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε στη ζωή,ερχόμαστε στη γη για έναν αποκλειστικά λόγο.Να μπορέσουμε να γυρίσουμε στον Παράδεισο απ'όπου εκδιωχτήκαμε ,απ'όπου εκδιώχτηκαν οι πρόγονοι όλων,ο Αδαμ και η Εύα. Να επιλέξουμε να,ή αν θα, γυρίσουμε στον Παράδεισο.

Ο τρόπος που θα το επιτύχουμε  είναι ένας .Η Αγάπη και η Ευγνωμοσύνη στο Θεό και σε όλους τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα δημιουργήματά Του .Ο δρόμος,όμως,που  θα ακολουθήσουμε διαφέρει σε κάθε ένα ανάλογα με το χαρακτήρα του,τις επιθυμίες του και τα χαρίσματά του .Για παράδειγμα,η νοσηλεύτρια με την φροντίδα των ασθενών,ο πολιτικός μηχανικός με τηνκατασκευή σπιτιών και δομών απαραίτητων  για την διαβίωση των ανθρώπων,οι γεωργοι-κτηνοτρόφοι-ψαράδες-οδηγοί-έμποροι  με την παροχήτροφής και άλλων ειδών διαβίωσης,οι  καλλιτέχνες με τον εξωραισμό του πνεύματος και της αιώνιας στιγμής,οι ιερείς με τη καθοδήγηση της επικοινωνίας μας με το Θεό.

Η ζωή μπορεί και πρέπει να είναι χαρά ,καταρχήν γιατί την έχουμε και έπειτα για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις ικανότητές μας και να επιτύχουμε όσα επιθυμούμε για το καλό το δικό μας και όλου του κόσμου.Είμαστε ζωντανοι για να καταφέρουμε το στόχο μας ,να γεμίσουμε το σύμπαν με αγάπη ,να γεμίσουμε τις σχέσεις μας και τις επαφές μας με όλους πρωτα απ'ολα με αγάπη ,με τη σκέψη,τα λόγια και τις πράξεις μας.

Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για τους επιστήμονες που με τις ανακαλύψεις τους βελτίωσαν και βελτιώνουν την διάρκεια και ποιότητα της ζωής μου.Νιώθω,εξίσου,απέραντη ευγνωμοσύνη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου και των σπιτιών και των επαγγελματικών χώρων γιατί διαφυλάττουν τηνυγεία μου και την καλή μου διάθεση.

Κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι η ευκαιρία μας να ζητήσουμε συγχώρεση από το Θεό, να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους για τα λάθη που όλοι κάνουμε ,και να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας με χαρά και στόχο την προσφορά αγάπης και καλού  με όποιο τρόπο μας ευχαριστεί με την εργασία και εκτος εγασίας , ώστε στο τέλος της ημέρας το μυαλό μας και η καρδιά μας θα ξεχειλίζουν από ευγνωμοσύνη που είναι οδηγός στην επιστροφή μας στον Παράδεισο,στην παντοτινή ευτυχία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: